Mesologie

Wat is mesologie?

Mesologie is geen huis-tuin-en-keukenwoord. Integrale geneeskunde klinkt u waarschijnlijk vertrouwder in de oren. Hierbij wordt de hele mens behandeld, niet alleen het symptoom. Als mesologe combineer ik de kennis van oosterse en westerse geneeswijzen. Ik kijk naar wat u als uniek mens nodig hebt om uw volledige gestel opnieuw in evenwicht te brengen.

 

Principes van de mesologie
– U bent uniek. Geen mens of lichaam is hetzelfde. U reageert anders op voeding, het weer, sociale situaties en emotionele prikkels. En: uw hoofdpijn is niet die van de buurvrouw. Iedereen heeft vanaf zijn of haar geboorte een natuurlijk evenwicht: uw individuele basisconstitutie. Is die verstoord en wilt u haar herstellen? Dan hebt u een individueel gezondheidsprogramma nodig.
– Dieper onderzoek naar oorzaken. Uw lichaam reageert met symptomen op een verstoring. Toch zijn die niet altijd rechtstreeks aan de oorzaak ervan te linken. Zo kan een chronische oorontsteking een symptomatische reactie zijn op iets wat elders in het lichaam niet goed functioneert. Als mesologe pak ik niet uw symptoom aan, maar zoek ik naar het orgaan of systeem dat in disbalans is.
– Unieke, integrale behandeling. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten stel ik u een behandeling voor met supplementen (vitamines, kruiden of mineralen), homeopathie en levens- en voedingsadviezen. Uw behandeling omvat inzichten uit de Chinese en Ayurvedische traditie en de reguliere westerse en orthomoleculaire geneeskunde. Zo stimuleer ik het zelfregulerende vermogen van uw lichaam en geest, waardoor u uiteindelijk zichzelf geneest.

 

Uw mesologisch consult

In mijn praktijk gebruik ik:
– Kennis van reguliere westerse geneeskunde
– Medische inzichten uit de Chinese en Ayurvedische traditie
– De homeopathische en orthomoleculaire (mineralen, vitamines en kruidensupplementen) ondersteuning
– Mijn coachende vaardigheden en kennis van de psyche van de mens
– En vooral: de genezende kracht van voeding die voor u juist is

 

Als instrumenten voor de diagnose en de behandeling gebruik ik:
– Diepgravend onderzoek naar de echte oorzaken van uw kwalen,
– Elektrofysiologische metingen,
– Gesprekken,
– Mijn handen,
– Voedingsadviezen, leefstijladviezen en natuurlijke supplementen

Uw mesologische behandeling verloopt als volgt:

 

Uw persoonlijke constitutieprofiel. Maakt u een eerste afspraak voor een mesologisch consult? Dan stuur ik u een intakeformulier toe. Hierop vult u uw klacht(en), uw medische voorgeschiedenis en algemene symptomen in. De vragenlijst nemen we bij het eerste consult samen door. Zo krijg ik een volledig beeld van uw constitutie en klacht(en), en kan ik u gericht onderzoeken.
Het onderzoek. Na het gesprek onderzoek ik u volgens de principes en methodes van de mesologie. Dan peil ik naar uw constitutie en onderzoek ik wat uw unieke organisme uit balans brengt. Dat gebeurt via:
– Pols- en tongonderzoek – volgens de eeuwenoude Chinese en Ayurvedische tradities
– Osteopathisch onderzoek van gewrichten, huid en/of buikorganen
– Weerstandsmeting op de huid van de voeten en handen. Met elektrofysiologische diagnostiek meet ik uw lichaamsfuncties: de conditie van uw organen en de gevoeligheid voor voeding en medicijnen.

Zo stel ik vast welke verstoringen er in het lichaam aanwezig zijn.

 

Uw persoonlijke therapeutische plan. Op basis van de onderzoeksresultaten stel ik uw therapieplan voor. Ik bespreek dit tijdens het consult. In het advies staan de supplementen (homeopathische, orthomoleculaire middelen en/of kruiden) en de voedings- en leefstijladviezen die u nodig hebt. Zo herstelt u stap voor stap uw lichamelijke en/of geestelijke balans. Na afloop stuur ik u uw persoonlijke advies nog toe.

 

Aantal behandelingen: U volgt uw therapeutische plan vier tot acht weken. Dan komt u terug voor controle en onderzoek ik uw reactie op de behandeling. Zo nodig stellen we een aangepast therapieplan op. De ervaring leert dat klachten na drie tot vijf mesologische consulten sterk verminderen of verdwijnen.

 

Voor een mesologisch consult hebt u geen verwijzing van uw huisarts nodig. U belt me, of u stuurt me een mail of plant zelf, via afspraak maken, de afspraak.

Voor wie?

Mesologie behandelt bijna alle mentale en fysieke problemen, en is geschikt voor iedereen – ook voor kinderen en baby’s.

 

Voorkomen. Mesologie voorkomt ook klachten. We sporen disfuncties in een vroegtijdig stadium op en sturen ze preventief bij – vóór ze zich als ziekte manifesteren.

 

Genezen. Als mesologe behandel ik niet de symptomen. Wél zoek ik naar de diepere oorzaak van uw ziekte. Ik hou daarbij rekening met alle facetten van de mens: lichaam én psyche. Zo krijgt u bij chronische klachten vaak de sleutel tot genezing of verlichting ervan.

Mesologie behandelt uw klachten. U kunt met uw acute of chronische klachten bij mij terecht. Hieronder vindt u een overzicht. Wilt u weten of een mesologische behandeling bij uw specifieke probleem helpt? Neem gerust contact met me op.
– Huidproblemen
– Maag-, lever-, en darmklachten
– Spier- en gewrichtsklachten
– Longklachten
– Keel-, neus-, en oorklachten
– Menstruatie- en overgangsklachten
– Vruchtbaarheidsproblemen
– Chronische klachten aan de urinewegen
– Vermoeidheid
– Stress / burn-out
– Mentale klachten
– Allergieën en voedselintoleranties
– Hoofdpijn en migraine
– Overgewicht
– Stofwisselingsproblemen
– Gedragsproblemen